Poziom trudności: łatwe
Składniki: (na 3 osoby)
- 1 pierś z kurczaka
- 1 ząbek czosnku
- łyżka oliwy z oliwek
- garść świeżej bazylii
- sól
- pieprz
- 100g startego sera (u mnie mozzarella)
- łyżka serka typu philadelphia
- łyżka startego parmezanu
- puszka pomidorów krojonych bez skórki
- 200ml passaty pomidorowej
- łyżeczka słodkiej papryki
- łyżeczka rozmarynu
Przygotowanie:
Czosnek i bazylię siekamy. Dodajemy do kurczaka razem z oliwką z oliwek, solą, pieprzem i rozmarynem. Odstawiamy na kilkanaście minut.
Na rozgrzaną patelnię wrzucamy kurczaka - nie dodajemy tłuszczu, bo ten już był w marynacie.
Smażymy przez około 10 minut.
Dodajemy pomidory z puszki oraz passatę. Następnie dorzucamy serek typu philadelphia, startą mozzarellę, parmezan, słodką paprykę.
Dusimy na wolnym ogniu przez około 20 minut.
Podajemy z ulubionymi dodatkami (u mnie makaron).
Smacznego (do)solonego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz