grudnia 23, 2017

Śledzie w śmietanie z jabłkiem



No prościej to się już chyba nie da :D Uwielbiam tą przystawkę i raczej nigdy z niej nie zrezygnuję jeśli chodzi o wigilijne potrawy. Chyba, że zostanę weganką - to tylko wtedy :)

Składniki: 

  • 5 filetów śledziowych
  • 400ml śmietany 18%
  • 1 średnia cebula
  • 1 jabłko 
  • pieprz do smaku

Przygotowanie: 

Śledzie uprzednio moczymy w wodzie przez conajmniej kilka godzin, następnie osuszamy i kroimy w paski. Cebulę kroimy w drobną kostkę - podobnie jabłko (obieramy ze skórki). Dodajemy do śledzi, doprawiamy pieprzem i odstawiamy do lodówki aby się przegryzły.

Voila! 

Gotowe :) 

Smacznego!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2016 Mania Nie Dosala , Blogger